ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- 210 γρ. αλεύρι μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
Για τη μους φράουλας
- 1 φακελάκι μους βανίλια σε σκόνη
- γάλα για τη μους (η ποσότητα που χρειάζεται δίνεται στις οδηγίες)
- 6 μεγάλες ώριμες φράουλες
- Προαιρετικά, λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη μους σοκολάτας
- 1 φακελάκι μους σοκολάτας σε σκόνη
- 200 ml γάλα για τη μους
Για το σιρόπι
- 1 κούπα γάλα ανάμεικτο με 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
- Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 στρόγγυλα ταψάκια που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια μας και ετοιμάζουμε τις μους.
- Για τη μους σοκολάτας χτυπάμε τη σκόνη μαζί με το γάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Για τη μους φράουλας, πολτοποιούμε αρχικά με ραβδομπλέντερ τις φράουλες και ρίχνουμε στον πολτό τόσο γάλα όσο να φτάσει συνολικά στα 220 ml.
- Με αυτό το μείγμα δουλεύουμε τη σκόνη μους και αν θέλουμε πιο έντονο το χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι τον περνάμε με το σιρόπι και βάζουμε τη μους φράουλας .
- Παίρνουμε τον επόμενο δίσκο, πάλι σιροπιάζουμε και βάζουμε τη μους σοκολάτας με την οποία περνάμε και τα πλαϊνά της τούρτας .
- Αφήνουμε να κρυώσει ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Μπορούμε αντί για τούρτα να κάνουμε ατομικές μερίδες σε μπολάκια τα οποία και πιο εντυπωσιακά είναι και καταναλώνονται πιο εύκολα. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες ,τριμμένη σοκολάτα ή ροζέτες από τη μους φράουλας.