ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml νερό
- 400- 500 ανάμεικτα χόρτα (εγώ έβαλα σπανάκι, αντίδια και παπαρουνόχορτο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- άνηθο ψιλοκομμένο
- φέτα κατά βούληση
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας .
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις τα χόρτα μας προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
- Όταν μαραθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε τον άνηθο και αν θέλουμε χοντροκομμένη φέτα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).
- Στο χυλό μας προσθέτουμε τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν .
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα μας προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
- Ρίχνουμε στην επιφάνειά του ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 για άλλα 30-40 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
Είναι τόσο εύκολη, γρήγορη ,νόστιμη και θρέπτικη και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!!!