Κρητικά τηγανιτά τυροπιτάκια (25-30 τυροπιτάκια)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml ρακή (αν δεν έχετε και το τσίπουρο κάνει )
  • 250 ml νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (αν σας φαίνεται βαρύ μπορείτε να τα τηγανίσετε και σε ηλιέλαιο)
  • Ξινομυζήθρα ή φέτα για τη γέμιση
  • Μέλι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο , τη ρακή και το αλάτι και ανακατεύουμε τρίβοντας τα χέρια μας.
  2. Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  3. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα.
  4. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλίτσες καλύπτοντάς τα με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  5. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα λεπτό φύλλο(όχι τόσο λεπτό όσο στις κανονικές πίτες).
  6. Κόβουμε με κουπάτ το φύλλο και το γεμίζουμε όπως στα τυροπιτάκια.
  7. Τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.
  8. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
  9. Τα τρώμε ζεστά με ή χωρίς μέλι από πάνω
  10. Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
  11. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλουμε 20 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.
Εύκολα και νόστιμα, ιδανικός μεζές για τη ρακή αλλά και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.