Πολύσπορα ψωμάκια με γιαούρτι (χωρίς ζύμωμα)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 145 γρ. γιαούρτι
  • 240 ml κρύο νερό
  • 270 γρ. αλεύρι
  • 74 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο ή μαυροσούσαμο
  • Αλάτι (1/2- 1 κουταλάκι του γλυκού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το νερό, τη μαγιά, τη βρώμη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ.
  2. Ρίχνουμε τον κολοκυθόσπορο και το ηλιόσπορο ,ανακατεύουμε λίγο ακόμη και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον παπαρουνόσπορο.
  3. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς και στον πάτο του βάζουμε ένα σκεύος με ζεστό νερό (για να έχουν τα ψωμάκια τραγανή κόρα).
  5. Απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνο ή σε ένα μεγάλο ταψί.
  6. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με κάποιο κενό μεταξύ τους.
  7. Βγαίνουν γύρω στα 6-8 ψωμάκια.
  8. Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.
  9. Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε ένα 20λεπτο να κρυώσουν.
Αν τα φτιάξετε δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσετε ξανά έτοιμα!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.