Κέικ Σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά   Για το κέικ
  • 260 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Κομοτηνής μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 80 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 180 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 130 ml γάλα
Για το γλάσο
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με το γλάσο.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και όταν πάρει βράση τη χύνουμε στο μπολάκι που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα,καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της λιωμένης σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα 5 αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το γάλα.
  5. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια μεσαίου μεγέθους μιας χρήσης και χωρίζουμε το μείγμα μας στα 2.
  7. Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (στα 25 λεπτά βυθίστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).
  8. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο κέικ στη βάση μιας τουρτιέρας ,από πάνω στρώνουμε το μισό γλάσο σοκολάτας ,πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και από πάνω βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ.
  9. Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μπορείτε να βάλετε και σε κανονική φόρμα το κέικ και να απλά να περιχύσετε με το γλάσο και να στολίσετε με κόκκινα φρούτα του δάσους. Η επιλογή δική σας.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.