Βασιλόπιτα με φυστίκι Αιγίνης

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά
  • 200γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. άλειμμα φυστικιού Αιγίνης
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 390- 400 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml γάλα
  • 1 σφηνάκι ανθόνερο ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα για την επιφάνεια
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο και το άλειμμα φυστικιού με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
  3. Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
  4. Προσθέτουμε το ανθόνερο ή το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω ,σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.
  9. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη.
Από τις πιο ιδιαίτερες και ντελικάτες γεύσεις!
Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε με αυτή τη βασιλόπιτα!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.