Ανοιξιάτικα ρολάκια με φρούτα του δάσους

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά Για τη ζύμη ( για 2 ορθογώνια φύλλα ,τα οποία θα ρολάρετε)

  • 600 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 ml γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • Ξύσμα από λεμόνι( προαιρετικά)

Για τη γέμιση

  • 1 πακέτο ανάμεικτα φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα. Αν δεν σας αρέσουν όλα τα φρούτα μπορείτε να βάλετε μόνο φράουλες, τις οποίες όσο είναι παγωμένες τις κόβετε στη μέση)
  • Βούτυρο soft (τόσο όσο για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του φύλλου)
  • Καστανή ζάχαρη για να πασπαλίσετε πάνω από το βούτυρο

Για την επικάλυψη

  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Φρέσκα φρούτα του δάσους ,έξτρα άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία ,μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία τους μέχρι να γίνει χλιαρή ,τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  4. Στο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά , το αλάτι και το ξύσμα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα σε ζεστό μέρος.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και ανοίγουμε 2 μεγάλα ορθογώνια ρολά.
  7. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους βούτυρο, καστανή ζάχαρη και τα φρούτα του δάσους.
  8. Ρολάρουμε από την μεγαλύτερη πλευρά και κόβουμε ρολάκια ίδιου μεγέθους με μεγάλο μαχαίρι.
  9. Βάζουμε στο ταψάκι ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε άλλα 45 λεπτά να ξεκουραστούν.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
  11. Λίγο πριν τα βγάλουμε ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το τυρί κρέμα, την άχνη και προσθέτουμε λίγο λίγο το λεμόνι ,δοκιμάζοντας παράλληλα για να βγει η οξύτητα που θέλουμε.
  12. Με το που βγουν από το φούρνο, αφήνουμε ένα πεντάλεπτο και απλώνουμε την επικάλυψη.
  13. Προσθέτουμε φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουμε με άχνη και αν θέλουμε με ξύσμα λεμονιού.

Μπορεί να χρειάζονται το χρόνο τους μέχρι να ολοκληρωθούν αλλά σίγουρα θα τα ερωτευτείτε με την πρώτη μπουκιά!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.