Γαλατόπιτα με φύλλο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά Για το φύλλο
  • 400 γρ αλεύρι ΓΟΧ
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό
  • Λίγο αλάτι
Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 130 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 βανιλίνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με τα φύλλα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή.
  4. Ζυμώνουμε λίγο ακόμη και αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για 30 λεπτά.
  5. Όσο ξεκουράζεται το ζυμάρι, ετοιμάζουμε την κρέμα.
  6. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
  7. Ρίχνουμε τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με ζωηρές κινήσεις για να ενσωματωθούν στην κρέμα.
  9. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε λίγο βούτυρο για να λαδώσουμε τα φύλλα.
  10. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 μπαλάκια.
  11. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο ,το οποίο πρέπει να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  12. Παίρνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους ,το λαδώνουμε καλά και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
  13. Λαδώνουμε καλά το πρώτο φύλλο και την ίδια διαδικασία κάνουμε για όλα τα φύλλα(αν θέλετε ,ανάμεσα στο 3ο και το 4ο φύλλο μπορείτε να απλώσετε και ψιλοκομμένα καρύδια μαζί με ζάχαρη και κανέλα.)
  14. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα την κρέμα και γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν σε κόθρο.
  15. Λαδώνουμε καλά και αυτά τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Όταν τη σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη.
Αν δε θέλετε να ανοίγετε φύλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.