Μελιτζάνα ψητή με τοματίνια και ρεβύθια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια
  • 15-20 ντοματίνια
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κεσεδάκι κατίκι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια
  • 15-20 ντοματίνια
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κεσεδάκι κατίκι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα,κύμινο,κάρυ ,ρίγανη
  • Κρέμα βαλσάμικου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση,χαράσσουμε τη σάρκα της διαγώνια ,τη λαδώνουμε, την αλατίζουμε και ρίχνουμε και λίγο σκόρδο σε σκόνη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
  2. Σουρώνουμε τα ρεβύθια,τα ξεπλένουμε πολύ καλά ,τα τοποθετούμε σε ταψάκι και ρίχνουμε ελαιόλαδο,αλάτι,ρίγανη και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά στην αναλογία που προτιμάμε.
  3. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε μαζί με την μελιτζάνα για περίπου 15 λεπτά,ανακατεύοντας μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  4. Πλένουμε τα τοματίνια ,τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε και 10 λεπτά πριν βγάλουμε τη μελιτζάνα τα τοποθετούμε στο ίδιο ταψάκι με αυτή.
  5. Αφού γίνουν τα λαχανικά μας και τα ρεβύθια ξεκινάμε το στήσιμο!
  6. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι ,με το κατίκι ,το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
  7. Απλώνουμε στο κέντρο του πιάτου το μείγμα γιαουρτιού από πάνω τοποθετούμε τη μελιτζάνα,πάνω της βάζουμε τα ντοματίνια και από δίπλα τα ρεβύθια.
  8. Ρίχνουμε από πάνω λίγη κρέμα βαλσάμικου και ολοκληρώνουμε με φύλλα βασιλικού.

Ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό ,υγιεινό και έτοιμο σε 20 μόλις λεπτα!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.