ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 4 – 5 μερίδες κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί τοματάκια τριμμένα
- 2 δαφνόφυλλα
- 5 κόκκους μπαχάρι
- λίγη κανέλα
- ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε προσέχοντας μην καεί.
- Σβήνουμε με τα τοματάκια.
- Ρίχνουμε λίγο νεράκι να αραιώσει η σάλτσα και τα μπαχαρικά μας.
- Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Το πολύ σε μία ώρα είναι έτοιμο.
Το κοτόπουλο αυτό μπορείτε να το συνδυάσετε με χυλοπίτες ή χοντρό μακαρόνι και τριμμένο κεφαλοτύρι από επάνω αλλά και με άγριο ρύζι!
Άγριο ρύζι με σαφράν και μαύρη σταφίδα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Υλικά
- 1 κούπα άγριο ρύζι
- νερό
- ζωμός κότας (αυτός που είναι έτοιμος συσκευασμένος στα ψυγεία των μάρκετ)
- σαφράν
- μαύρη σταφίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αρκετό νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σαφράν, το ζωμό κότας και το ρύζι.
- Γύρω στο εικοσάλεπτο σουρώνουμε το ρύζι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καίμε λίγο βιτάμ και σοτάρουμε πρώτα τις σταφίδες και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι.
- Κατά το σερβίρισμα περιχύνουμε το ρύζι με αρκετή σαλτσούλα.
Είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο γρήγορα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε!!!