Κοτόπουλο κοκκινιστό

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4 – 5 μερίδες κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί τοματάκια τριμμένα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • λίγη κανέλα
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε προσέχοντας μην καεί.
  3. Σβήνουμε με τα τοματάκια.
  4. Ρίχνουμε λίγο νεράκι να αραιώσει η σάλτσα και τα μπαχαρικά μας.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Το πολύ σε μία ώρα είναι έτοιμο.

Το κοτόπουλο αυτό μπορείτε να το συνδυάσετε με χυλοπίτες ή χοντρό μακαρόνι και τριμμένο κεφαλοτύρι από επάνω αλλά και με άγριο ρύζι!

Άγριο ρύζι με σαφράν και μαύρη σταφίδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Υλικά 

  • 1 κούπα άγριο ρύζι
  • νερό
  • ζωμός κότας (αυτός που είναι έτοιμος συσκευασμένος στα ψυγεία των μάρκετ)
  • σαφράν
  • μαύρη σταφίδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Σε αρκετό νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σαφράν, το ζωμό κότας και το ρύζι.
  2. Γύρω στο εικοσάλεπτο σουρώνουμε το ρύζι.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι καίμε λίγο βιτάμ και σοτάρουμε πρώτα τις σταφίδες  και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι.
  4. Κατά το σερβίρισμα περιχύνουμε το ρύζι με αρκετή σαλτσούλα.

Είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο γρήγορα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.