Γλυκοπατάτα ψητή με ρεβύθια , τόνο και σπανάκι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2 γλυκοπατάτες)

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 100-150 γρ. ρεβύθια βρασμένα (όσα σας έχουν μείνει από το μεσημεριανό ή μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμα βρασμένα από το μάρκετ)
  • 100 -200 γρ. σπανάκι σε φύλλα
  • τόνος σε νερό
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • χοντρό αλάτι (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε το κανονικό)

Υλικά (για το dressing)

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα (εγώ χρησιμοποιώ μουστάρδα με μέλι για πιο ήπιο αποτέλεσμα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τις γλυκοπατάτες πολύ καλά (με τη φλούδα) και τις κόβουμε στη μέση.
  2. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ με τη φλούδα προς τα κάτω ,χαράσσουμε τη σάρκα τους ,ρίχνουμε χοντρό αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο και στις ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσει αρκετά η σάρκα τους (γύρω στα 20 -25 λεπτά).
  3. Τις βγάζουμε από το φούρνο και με κουταλάκι παίρνουμε λίγη ποσότητα από την ψημένη σάρκα δημιουργώντας μια κοιλότητα για να υποδεχθούν τη γέμιση.
  4. Σε ένα αντικολλητικό ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι ,μαζί με τα ρεβύθια και τη σκόνη σκόρδου.
  5. Αφού μαλακώσει το σπανάκι αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού πάνω από τις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε τον τόνο σε κομματάκια και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
  7. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και ετοιμάζουμε το dressing.
  8. Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα χτυπάμε καλά .
  9. Δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε την οξύτητα και ρίχνουμε με κουταλάκι πάνω από τις γλυκοπατάτες.

Είναι πολύ υγιεινό, πολύ χορταστικό και απίστευτα νόστιμο!

Αν δεν σας αρέσει ο τόνος ,μπορείτε να τον παραλείψετε και να τον αντικαταστήσετε με καπνιστό σολομό ή και να μη βάλετε τίποτα έξτρα!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.