ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για τη ζύμη)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
- 190 γρ. άχνη
- 1 αυγό
- 60 γρ. λευκά αμύγδαλα ,αλεσμένα στο multi
Υλικά(για τη γέμιση)
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 2 μεσαία αυγά
- 100 γρ. άχνη
- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 400 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε με τη ζύμη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στι ψυγείο για 1 ώρα.
- Με το που περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
- Την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα κόβοντας με μαχαίρι ό,τι προεξέχει και τη στρώνουμε με το χέρι μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Τέλος ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη τη βάση μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), πιέζοντας ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,σε αέρα , στους 170 Βαθμούς για 40 -50 λεπτά.
Αντί για κεράσια μπορείτε να βάλετε μύρτιλα.
Μια ιδιαίτερη, γλυκιά πίτα με τραγανή βάση και υπέροχη κρέμα αμυγδάλου .
Καλή σας επιτυχία!